Voegwerken Turnhout

Voegwerken zijn zeer belangrijk voor de weersbestendigheid van de buitenmuren van je huis in Turnhout. Wist je bijvoorbeeld dat neerslag gemakkelijk doordringt in poreuze voegen en zo waterschade veroorzaakt? Laat daarom een beschadigde of afgebrokkelde voeg vernieuwen door een voeger. Op deze pagina lees je meer over het herstellen en verwijderen van voegwerk, de verschillende voegsoorten en de gemiddelde prijzen.

Vul het offerteformulier in om een aantal gratis en vrijblijvende prijsoffertes van voegbedrijven uit de regio Turnhout te ontvangen. Door offertes te vergelijken bespaar je tot wel 40% op de kosten en kies je het beste voegbedrijf.

Waarom voegwerk herstellen?

Scheuren en vervuiling zorgen ervoor dat de muur er minder mooi en slordig uitziet. Door nieuwe voegen aan te laten brengen of een scheur te repareren zorg je ervoor dat de buitenmuren er netjes uitzien. Maar voegwerken hebben niet alleen een esthetisch doel, ze zorgen er namelijk ook voor dat de gevel weersbestendig is. Ze sluiten de ruimte af tussen de bakstenen en zorgen ervoor dat vocht niet kan binnendringen in de muren. De belangrijkste voordelen van een voegrenovatie:

 • Voegwerken zorgen voor een nette afwerking en een mooie uitstraling van de muur.
 • Nieuwe voegen zijn beter bestand tegen de invloeden van het weer.
 • De waarde van je woning in Turnhout wordt verhoogt en onderhoud is gemakkelijker.

voegwerken in Turnhout

Vergelijk voegers in Turnhout

Op zoek naar een ervaren voeger uit de regio Turnhout? Vul dan direct het offerteformulier in. Je ontvangt met één muisklik een aantal offertes met scherpe prijzen van voegbedrijven uit je omgeving. Deze aanbiedingen zijn geheel gratis en vrijblijvend, je zit nergens aan vast. Door de offertes van voegbedrijven te vergelijken kies je eenvoudig en snel het beste voegbedrijf voor jouw voegwerken. Daarnaast weet je door de prijzen te vergelijken dat je niet te veel betaalt.

Prijs voegwerken

De totaalprijs voor een voegrenovatie wordt beïnvloed door de werkzaamheden van de voeger en het type voeg dat je kiest. Een nieuwe voeg heb je al voor een gemiddelde prijs van €8,- tot €12,- per m². De prijs is inclusief het materiaal, de arbeidskosten en de btw. Wil je een luxe voeg met een opvallende uitstraling, zoals een snij- of knipvoeg, dan moet je rekening houden met hogere prijzen. Het opvoegen van deze type voegen is namelijk arbeidsintensiever. Uitslijpen van voegen kost gemiddeld €35,- tot €50,- per m². Uithakken is vergelijkbaar met een gemiddelde prijs van €33,- tot €42,- per m². In de prijstabel staan nog meer gemiddelde prijzen. Niet alleen de type werkzaamheden en voeg zijn van invloed op de prijs voor een voegrenovatie, ook de arbeidskosten en materiaalkosten zijn van invloed.

Tabel: prijzen van voegwerken

Soort voegwerken Gemiddelde prijs, inclusief btw en arbeidskosten*
Voegen uitslijpen €35,- tot €50,- per m²
Voegen uithakken €33,- tot €42,- per m²
Platvolle voeg €8,- tot €12,- per m²
Platvolborstelwerk €8,- tot €12,- per m²
Verdiepte of teruggehouden voeg €8,- tot €12,- per m²
Schaduwvoeg €11,- tot €16,- per m²
Knipvoeg €60,- tot €110,- per m²
Snijvoeg €60,- tot €110,- per m²
Elastische voegwerken Vanaf €9,- tot €12,- per m²
Bakstenen vervangen en scheuren herstellen €12,50,- per steen

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. Exacte prijsopgaves ontvangen? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan bij voegers uit Turnhout.


Bespaar tot wel 40% op de voegwerken!

Vergelijk gratis offertes en kies de beste voeger uit Turnhout.


Werkzaamheden voeger

Soms denkt men dat een voeger alleen nieuwe voegen aanbrengt, dit is echter niet waar. Een voeger zorgt ook voor een vakkundige herstelling van kapotte voegen. Het uitslijpen of uithakken van kapotte voegen vereist veel ervaring en kennis, anders raken de bakstenen beschadigt. Een voeger brengt een nieuwe voeg niet alleen aan met een standaardvoeg, maar ook met ingewikkelde voegsoorten zoals een snijvoeg. Hierbij worden de voegen bijgesneden na het opvoegen.

Naast deze werkzaamheden verwijdert een voeger ook kapotte gevelstenen en is hij in te schakelen voor een gevelreiniging en gevelrenovatie. Bijvoorbeeld het schoonmaken van vieze voegen of impregneren. Schakel een voegbedrijf uit Turnhout in voor het:

 • reinigen van voegwerken;
 • vakkundig repareren van beschadigde voegen en kapotte gevelstenen;
 • verwijderen van veroudert voegwerk door ze uit te slijpen of uit te hakken;
 • schoonmaken van gevels en een gevelrenovatie;
 • aanbrengen van nieuw voegwerk.

voeger in Turnhout

Voegen herstellen: de werkwijze

De voeger uit Turnhout onderzoekt eerst welk voegwerk er verwijderd moeten worden. Voor het verwijderen gebruikt hij een slijptol of elektrische hakhamer. Na het verwijderen wordt de gehele gevel schoongemaakt, dit is namelijk belangrijk voor de hechting van de nieuwe voegen. Daarna brengt de voeger nieuwe voegen aan, bijvoorbeeld een luxe snijvoeg.

Voegen uithakken

Voegen worden ook verwijderd door ze uit te hakken. Voor het uithakken van een voeg gebruikt een voeger uit Turnhout een steenbeitel of een pneumatische hakhamer die werkt met luchtdruk. Een hakhamer maakt gebruik van zeer korte hakkende bewegingen en een speciale beitelkop.

Een voegspecialist verwijdert altijd eerst de horizontale voegen. Na het verwijderen van de horizontale lijnen is het een stuk gemakkelijk om de verticale te verwijderen, dit zijn dan nog maar kleine stukjes. Eén van de voordelen van uithakken is dat het zeer nauwkeurig is en dat het ook geschikt is voor de moeilijk bereikbare stukken (zoals in een hoek).


Bestaand voegwerk uithakken

Benieuwd hoe het uithakken van voegen werkt? Bekijk dan deze video.


Voegen uitslijpen

Het uitslijpen gebeurt door middel van een slijptol met een speciaal voegsnijblad. Er zijn verschillende soorten snijbladen. Welke geschikt is voor de muur is afhankelijk van het type voeg en de grootte van de voeg. Voordeel van het uitslijpen is dat het zeer geschikt is voor het verwijderen van harde en kleine voegen en dat het een zeer strak resultaat geeft. Het hanteren van een slijptol vereist veel ervaring en nauwkeurigheid, anders beschadigen de omliggende stenen gemakkelijk. Het uitslijpen van voegwerk kost gemiddeld €35,- tot €50,- per m². Er komt veel stof vrij bij het gebruik van een slijptol, daarom is het nodig om de gevel daarna schoon te maken.

Gevel voegen Turnhout

Na het verwijderen van de voegen uit de gevel zorgt de voeger er eerst voor dat alles goed schoongemaakt wordt. Daarna maakt hij specie klaar. Dit kan in een grijze kleur, maar ook in een gele of hele donkere kleur. De verhoudingen van de specie of mortel bepaalt de uiteindelijke kleur en de hardheid van de voeg.

De vakman voegt als eerste de stootvoeg, dit is de verticale voeg, daarna worden de lintvoeg gevoegd, de horizontale voeg. Hij gebruikt hiervoor speciaal gereedschap, zoals een voegspijker en spaarbord. De voegspecialist gebruikt en strijkende beweging voor een mooi resultaat en na het opvoegen worden ze nageborsteld.


Gevel voegen: vakmanschap

Bekijk in deze korte video het voegproces.


Witte aanslag voorkomen

Na het invoegen komt het soms voor dat er een witte aanslag ontstaat op de voegen. De voeger heeft een aantal technieken om dit te voorkomen. Na het opvoegen worden het voegmateriaal soms benevelt, dit verkleint de kans dat ze wit uitslaan aanzienlijk. Voegen worden daarnaast nooit aangebracht wanneer het gaat vriezen. Vrieskou veroorzaakt namelijk snel witte plekken.

Soorten voegen: mogelijkheden en prijzen

Je hebt de keuze uit verschillende soorten voegen. De standaardvoeg is één van de opties, maar je kunt de voegen ook meer laten opvallen door bijvoorbeeld te kiezen voor een snijvoeg. Door een verdiepte- of schaduwvoeg aan te brengen zorg je er juist voor dat de voegwerken minder opvallen. Je hebt de keuze uit de volgende voegsoorten:

 • Platvolle voeg
 • Platvolborstelwerk
 • Verdiepte of teruggehouden voeg
 • Schaduwvoeg
 • Knipvoeg
 • Snijvoeg

diverse soorten voegen

Platvolle voeg

Eén van de goedkoopste types voeg is de platvolle voeg. De gemiddelde kosten liggen tussen de €8,- en de €12,- per m² inclusief arbeidskosten, materiaalkosten en btw. Na het opvoegen drukt een vakman uit Turnhout de voeg hard aan en strijkt alles glad. Een platvolle voeg is hierdoor zeer hard met een kleine dichtheid en strakke uitstraling.

Platvolborstelwerk

Platvolborstelwerk is bijna hetzelfde als een platvolle voeg. Het verschil is dat de vakman na het gladstrijken en indrukken van de voegmortel de voegen borstelt met een harde borstel. Hierdoor krijgt het geen glad resultaat, maar meer structuur. De gemiddelde kostprijs is €8,- tot €12,- per m².

Verdiepte of teruggehouden voeg

Verdiepte of teruggehouden voegen liggen dieper en zorgen ervoor dat de bakstenen meer opvallen. Doordat de voeg dieper ligt ontstaat er namelijk een ruimtelijk effect. Een teruggehouden voeg ligt iets minder diep dan een verdiepte voeg. De gemiddelde kostprijs voor dit type voeg is €8,- tot €12,- per m².

Schaduwvoeg

Net als een verdiepte voeg ligt een schaduwvoeg ook dieper in de muur, maar deze voeg wordt ook nog schuin afgesneden in een hoek van 45 graden. Het schaduweffect zorgt voor een luxe uitstraling. Houd rekening met een gemiddelde prijs van €11,- tot €16,- per m².

Knipvoeg

De naam voor deze voeg is een beetje misleidend, want er wordt niets geknipt. De voeg steekt een beetje uit de muur en wordt daarna recht afgesneden. Een knipvoeg geeft een zeer strak resultaat en kost gemiddeld €60,- tot €110,- per m².

Snijvoeg

Een snijvoeg is bijna hetzelfde als een knipvoeg. Het enige verschil is dat knipvoeg uitsteken en snijvoegen niet. De randjes van de voeg worden afgesneden, hierdoor ontstaan er kleine inhammen. De prijs ligt tussen de €60,- en de €110,- per m².


Voeger nodig voor het aanbrengen van nieuwe voegen?

Vraag gratis offertes aan. Vergelijk en kies het beste voegbedrijf uit de regio Turnhout!

Gratis offertes aanvragen


Elastische voegwerken Turnhout

Het aanbrengen van elastische voegwerken in de gevel kost gemiddeld vanaf €9,- tot ongeveer €12,- per m². Elastisch voegwerk zien we veelgebruikt worden voor de voegen tussen de tegels in een badkamer, maar kan is ook zeer geschikt voor muren. Het vormt bijvoorbeeld een waterdichte verbinding tussen de ramen en de stenen.

Elastische voegen bewegen mee met het materiaal van de muur, ook wanneer dat uitzet of weer krimpt onder invloed van de temperatuursverschillen. Hierdoor ontstaan er minder snel scheurtjes in de gevel. Daarnaast heeft het uitstekende isolerende eigenschappen, wat bevorderlijk is voor de thermische isolatie van de muur.

Voordelen elastische voegwerken

Elastische voegwerken zorgen ervoor dat de voegen geheel waterdicht zijn. Ook als het materiaal krimpt of juist uitzet door de temperatuursverschillen. Een elastische voeg heeft ook uitstekende isolerende eigenschappen, waardoor je bespaart op de energiekosten. Profiteer ook van de voordelen van elastische voegwerken:

 • Waterdicht en luchtdicht
 • De voegen bewegen mee
 • Uitstekende isolatie.

Welke kleur voeg?

De meeste mensen kennen de standaard grijze voeg wel, maar er zijn nog veel meer mogelijkheden qua kleuren. Zo creëer je eenvoudig een mooi effect door de voegen lichter of juist donkerder te maken. Een gelige voeg zorgt ervoor dat rode en bruine bakstenen nog meer opvallen, ze lijken hierdoor iets donkerder. Het kiezen van de juist kleur voeg en de tint is dus belangrijk voor de uiteindelijke uitstraling van je muur. Een voeger geeft je graag deskundig advies en heeft vaak vele voorbeelden, zodat je een beeld krijgt van het effect. Een aantal kleuren waar je uit kunt kiezen:

 • Grijs en zwart
 • Wit en geel
 • Oranje en rood
 • Camel en geelbruin

gevelrenovatie en voegrenovatie Turnhout

Voegwerken bij gevelrenovatie

Laat je een gevelrenovatie uitvoeren? Dan is het vaak ook nodig om een voegrenovatie uit te laten voeren. De gevelspecialist uit Turnhout controleert de gehele muur en analyseert wat er nodig is. Een scheur in de bakstenen tast ook altijd de voegen aan en wanneer er een kapotte steen verwijderd wordt, is het nodig om nieuw voegwerk aan te brengen.

Voordeel van een gevelrenovatie en voegrenovatie is dat je de levensduur van de gevel verlengt en dat de muur er weer als nieuw uit ziet.

Bakstenen vervangen en scheuren herstellen

Bij een scheur in de muur zijn vaak niet alleen de voegen aangetast, maar ook de bakstenen. Het is dan noodzakelijk om een de kapotte gevelstenen te vervangen. Een baksteen die afbrokkelt of is gescheurd, dit geldt ook voor kleinere krimpscheuren, is niet meer bestand tegen vocht en het weer. Voor het vervangen van een kapotte gevelsteen rekenen voegbedrijven uit de regio Turnhout gemiddeld €12,50 per steen.

Een gevelspecialist verwijdert eerst alle aangetaste bakstenen en maakt de ruimte die er ontstaat helemaal schoon. Daarna plaatst hij de nieuwe bakstenen met behulp van voegmortel. Natuurlijk onderzoekt de specialist ook de oorzaak van de scheur, zodat het onderliggende probleem ook aangepakt kan worden.

Voegwerken en gevelreiniging?

Er komt veel puin en stof vrij bij het verwijderen van voegen. Schoonmaken is dus erg belangrijk. Daarom wordt er vaak een gevelreiniging uitgevoerd na de verwijdering van het voegwerk. Tijdens het schoonmaken wordt alle vervuiling weggehaald en dit is belangrijk voor de hechting van het nieuwe voegwerk. De kans bestaat namelijk dat nieuwe voegen snel weer afbrokkelen als er allemaal stof en dergelijke tussen zit.

Zijn je huidige voegen vies en laat je ze niet vervangen? Laat ze dan schoonmaken door een voegbedrijf uit Turnhout. Mosgroei en ander vuil ontsieren je muur, maar dringt ook tot diep in het voegwerk naar binnen. Hierdoor worden de voegen poreus en is er kans op vocht- en vorstschade. Het schoonmaken zorgt ervoor dat de buitenmuren er weer netjes uitzien.

Premie voor voegwerken?

In een aantal gevallen is het mogelijk om een premie te ontvangen voor de voegwerken. Wanneer je je gevel laat renoveren heb je misschien recht op een renovatiepremie. Voegwerken valt onder categorie 1 voor een renovatiepremie. Je moet voor minstens €2.500,- aan facturen voorleggen. Op vlaanderen.be lees je meer de voorwaarden en de aanvraag van deze premie.

Een andere optie is om een verbeteringspremie aan te vragen. Een verbeteringspremie geldt ook voor een voegrenovatie voor een huis in Turnhout. Eén van de voorwaarden voor het ontvangen van deze premie is dat het moet gaan om een gevel van een privé-woning en dat je de werkzaamheden moet laten uitvoeren door een voegbedrijf. De maximale hoogte is €1.500,-. Op de website van de Vlaamse regering lees je hier meer over.

voegbedrijf inschakelen Turnhout

Bespaartips voor kosten voeger

Wij hebben nog een aantal handige tips om te besparen op de kosten voor voegwerken. Informeer bijvoorbeeld eens bij je buren of zij ook voegwerken willen laten uitvoeren. Voegbedrijven geven vaak kortingen wanneer er grote geveloppervlakken behandeld moeten worden. Dit wordt een kwantumkorting genoemd. Alle tips:

 • Bespaar op de voorrijkosten door een voeger uit de omgeving van Turnhout te kiezen.
 • Profiteer van kwantumkorting wanneer de buren ook voegwerken laten uitvoeren.
 • Doe een aantal voorbereidende klusjes zelf, haal bijvoorbeeld alle plantenbakken weg en zorg dat de muur goed toegankelijk is.
 • Vraag meerdere offertes aan bij voegspecialisten uit de regio om te vergelijken.

Specialist nodig?

Schakel een voeger of gevelspecialist in via het formulier.

Vergelijk gratis offertes

Vergelijk op je gemak diverse offertes van specialisten uit je eigen regio.

Bespaar tot 40%

Kies voor de specialist met de beste offerte en bespaar op de totaalprijs.


Bij jou in de regio:

Mechelen | Turnhout | Heist-op-den-Berg | Brasschaat | Geel | Mol | Lier | Schoten | Brecht | Herentals

Voeger gezocht? Vrijblijvende offertes!

Schakel een ervaren voeger in voor het repareren, verwijderen en aanbrengen van voegwerk. Profiteer van hoogwaardige kwaliteit en de deskundigheid van de voegers. Voegwerk zorgt onder andere voor de weersbestendigheid van de gevel, belangrijk dus om het goed aan te laten brengen of beschadigingen op tijd te laten herstellen. Het is verstandig om meerdere prijsoffertes te vergelijken van voegers uit de regio Turnhout. Vul het offerteformulier in voor gratis en vrijblijvende prijsoffertes met scherpe prijzen. Vergelijk de aanbiedingen op basis van prijs, aanbod en voorwaarden en kies het beste voegbedrijf voor de voegwerken.

Vraag nu gratis en vrijblijvend offertes aan!