Voegwerken Bilzen

Wist je dat de voegwerken erg belangrijk zijn voor de weersbestendigheid van je gevel in Bilzen? Neerslag dringt gemakkelijk binnen door poreuze of beschadigde voegen. Met een voegrenovatie voorkom je water- en vorstschade en ziet de gevel er weer als nieuw uit. Op deze pagina lees je meer over het herstellen en verwijderen van een voeg en de mogelijkheden voor nieuw voegwerk. Daarnaast vertellen we meer over de kosten van een voegbedrijf.

Bespaar op de kosten voor de voegwerken door offertes te vergelijken. Vul het offerteformulier in en ontvang een aantal gratis en vrijblijvende offertes. Vergelijk de aanbiedingen van voegbedrijven uit de regio Bilzen en bespaar tot wel 40% op de totaalprijs!

Waarom voegwerk herstellen?

Voegwerken hebben een esthetisch doel, want ze zorgen voor een nette afwerking van de buitenmuren, maar hebben ook een praktisch doel. Ze sluiten namelijk de ruimte af tussen de stenen en dit is zeer belangrijk voor de weersbestendigheid van de gevel. De belangrijkste voordelen van nieuwe voegwerken:

 • Je gevel is netjes afgewerkt en dit zorgt voor een mooie uitstraling.
 • Nieuwe voegen beschermen je gevel beter tegen de invloeden van het weer.
 • Verhoogt de waarde van je woning en onderhoud is eenvoudiger.

voegwerken Bilzen

Vergelijk voegers in Bilzen

Wil je voegwerken laten uitvoeren door ervaren voegers? Dan hebben wij nog een handige tip voor je om te besparen op de kosten. Vergelijk een aantal offertes van voegbedrijven uit de regio Bilzen. Door prijsoffertes van voegbedrijven te vergelijken weet je niet alleen zeker dat je niet te veel betaalt voor de voegwerken, maar kies je ook eenvoudig de beste voeger uit voor jouw klus. Vul het offerteformulier in en ontvang spoedig gratis en vrijblijvende aanbiedingen van voegbedrijven uit de omgeving Bilzen.

Prijs voegwerken

De prijs voor voegwerken wordt onder andere beïnvloed door de soort werkzaamheden en het type voeg dat je laat plaatsen door een voegbedrijf. Zo kost een platvolle voeg gemiddeld €8,- tot €12,- per m² en een schaduwvoeg ongeveer €11,- tot €16,- per m². Een schaduw-, knip- of snijvoeg kost meer tijd dan een standaard voeg, daarom ligt de kostprijs hoger. Het uitslijpen kost gemiddeld €35,- tot €50,- per vierkante meter en het uithakken kost gemiddeld €33,- tot €42,-. Je vindt meer gemiddelde prijzen in de prijstabel. Naast de voegwerken en het type voeg wordt de prijs beïnvloed door het materiaal en de arbeidskosten.

Tabel: prijzen van voegwerken

Soort voegwerken Gemiddelde prijs, inclusief btw en arbeidskosten*
Voegen uitslijpen €35,- tot €50,- per m²
Voegen uithakken €33,- tot €42,- per m²
Platvolle voeg €8,- tot €12,- per m²
Platvolborstelwerk €8,- tot €12,- per m²
Verdiepte of teruggehouden voeg €8,- tot €12,- per m²
Schaduwvoeg €11,- tot €16,- per m²
Knipvoeg €60,- tot €110,- per m²
Snijvoeg €60,- tot €110,- per m²
Elastische voegwerken Vanaf €9,- tot €12,- per m²
Bakstenen vervangen en scheuren herstellen €12,50,- per steen

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. Exacte prijsopgaves ontvangen? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan bij voegers uit Bilzen.


Besparen op de kosten voor voegwerken?

Vul het offerteformulier in voor gratis scherp geprijsde offertes van voegbedrijven uit Bilzen!


Werkzaamheden voeger

Een voeger heeft zich gespecialiseerd in voegwerken. Niet alleen brengt hij vakkundig nieuwe voegen aan, maar hij zorgt ook voor een goede herstelling van kapotte voegen. Het verwijderen vereist ervaring, anders raken de omliggende stenen gemakkelijk beschadigt. Naast het opvoegen met een standaardvoeg, hebben voegers ook kennis over andere voegsoorten, zoals een voeg met schaduweffect. Een voeger uit Bilzen:

 • zorgt voor een goede reiniging van de voegwerken;
 • herstelt beschadigde of afgebrokkelde voegen vakkundig;
 • verwijdert verouderd voegwerk door ze uit te slijpen of uit te hakken;
 • reinigt en impregneert de gevel;
 • brengt nieuw voegwerk aan.

voeger Bilzen

Voegen herstellen: de werkwijze

Voor een voegrenovatie worden de beschadigde voegen eerst verwijderd door een voeger uit Bilzen. Een voeger slijpt of hakt de voegen uit. Het verwijderen van de voegen dient zeer nauwkeurig te gebeuren om de omliggende stenen niet te beschadigen. Na de verwijdering brengt de voeger de nieuwe voegen aan.

Voegen uithakken

In plaats van de voegen uit te slijpen is het ook mogelijk om ze uit te hakken. De prijs voor uithakken is gemiddeld €33,- tot €42,- per m². Voor uithakken gebruikt een voeger een steenbeitel of een pneumatische hakhamer. De hakhamer met een speciale beitelkop gebruikt trillingen en hakkende bewegingen om de voegen te verwijderen.

Als eerste worden de horizontale voegen verwijderd en daarna de verticale, dit gaat dan een stuk gemakkelijke omdat het kleine stukjes zijn. Voordeel van uithakken is dat de specialist zeer nauwkeurig kan werken, hierdoor is de kans op beschadigingen van de gevelstenen minimaal.


Bestaand voegwerk uithakken

Benieuwd hoe het uithakken van voegen werkt? Bekijk dan deze video.


Voegen uitslijpen

Voor het uitslijpen van voegen gebruikt een voeger uit Bilzen een slijptol met een speciaal voegsnijblad. Welk snijblad er gebruikt wordt is afhankelijk van de grootte van de voegen. Deze techniek is voornamelijk geschikt voor harde of smalle voegen en geeft een strak resultaat. Uitslijpen vereist wel ervaring, want het is niet gemakkelijk om de slijptol op de juiste manier te hanteren. Uit uitslijpen van voegen kost gemiddeld €35,- tot €50,- per m². Na het uitslijpen reinigt de voeger de gehele muur, want dit is bevorderlijk voor de hechting van het nieuwe voegwerk.

Gevel voegen Bilzen

Nadat de voegen zijn verwijderd maakt de voeger de gehele gevel schoon met een droge borstel of een speciaal schoonmaakmiddel. Er mag geen vuil, stof of specieresten op de muur zitten, want dit beïnvloedt de hechting van de nieuwe voeg. De voeger maakt eerst de specie klaar. De verhoudingen bepalen onder andere de hardheid van de voeg en de kleur.

De stootvoeg, de verticale voeg, wordt als eerste gevoegd. Na de stootvoegen vult de vakman uit Bilzen de lintvoegen, de horizontale voeg. Voor het invoegen gebruikt hij een voegspijker en spaarbord. Tijdens het invoegen maakt de voeger een strijkende beweging voor een glad resultaat. Na het uitharden worden de voegen nageborsteld.


Gevel voegen: vakmanschap

Bekijk in deze korte video het voegproces.


Witte aanslag voorkomen

Soms komt het voor dat het voegwerk na het aanbrengen wit uitslaat. Gelukkig zijn er een aantal technieken om te voorkomen dat er witte aanslag ontstaat. Laat het voegwerk bijvoorbeeld na het opvoegen benevelen, dit verkleint de kans op aanslag aanzienlijk. Een vakman zal daarnaast niet invoegen wanneer het gaat vriezen, vrieskou veroorzaakt namelijk witte plekken.

Soorten voegen: mogelijkheden en prijzen

Er zijn verschillende soorten voegen. Na een voegrenovatie kun je natuurlijk kiezen voor een standaardvoeg, maar door een ander soort te gebruiken laat je de voegwerken meer opvallen. Wil je liever geen opvallende voeg? Dan zijn er ook voegsoorten die ervoor zorgen dat je de voeg bijna niet meer ziet. Kies uit één van de volgende soorten:

 • Platvolle voeg
 • Platvolborstelwerk
 • Verdiepte of teruggehouden voeg
 • Schaduwvoeg
 • Knipvoeg
 • Snijvoeg

soorten voegen

Platvolle voeg

Een platvolle voeg is één van de goedkoopste voegsoorten en kost gemiddeld €8,- tot €12,- per m². De voeg wordt na het opvoegen gladgestreken. De voeger drukt de mortel hard aan in de voeg. Hierdoor ontstaat er een harde voeg met een strak resultaat.

Platvolborstelwerk

De prijs voor platvolborstel is gemiddeld €8,- tot €12,- per m² inclusief btw en arbeidskosten. Platvolbostelwerk is bijna hetzelfde als een platvolle voeg, maar deze voeg heeft meer structuur. Na het invoegen en indrukken van de voegmortel wordt het voegwerk behandeld met een harde borstel.

Verdiepte of teruggehouden voeg

Een verdiepte voeg zorgt er voor dat de stenen in de muur nog meer opvallen. De voeg komt namelijk dieper te liggen en dit geeft een mooi ruimtelijk effect. Een teruggehouden voeg is bijna hetzelfde, maar de diepte is dan iets minder. De gemiddelde prijs ligt tussen de €8,- tot €12,- per vierkante meter.

Schaduwvoeg

Een schaduwvoeg geeft een chique uitstraling aan je gevel in Bilzen. De kosten zijn gemiddeld €11,- tot €16,- per vierkante meter. Schaduwvoegen liggen iets dieper in de voeg en is schuin afgesneden met een hoek van 45 graden. Hierdoor ontstaat er een schaduweffect.

Knipvoeg

De kostprijs voor het opvoegen met een voegrenovatie met een knipvoeg is gemiddeld €60,- tot €110,- per m². Je denkt misschien dat knipvoegen worden geknipt door de naam, maar ze worden afgesneden. De voeg steekt een beetje uit en wordt na het opvoegen afgesneden. Dit zorgt voor een zeer strak resultaat.

Snijvoeg

Een snijvoeg en een knipvoeg lijken veel op elkaar. Het verschil is dat een snijvoeg niet uitsteekt en in gelijke lijn loopt met de stenen. Na het invoegen snijdt de voeger uit Bilzen inhammen in de snijvoegen. De prijs voor deze voegsoort is gemiddeld €60,- tot €110,- per m².


Wil je nieuwe voegen laten aanbrengen?

Een goede keuze. Vergelijk offertes & bespaar tot wel 40% op de kosten voor het invoegen!

Gratis offertes aanvragen


Elastische voegwerken Bilzen

In plaats van te kiezen voor traditioneel voegwerk met cement of voegmortel is het ook mogelijk om elastische voegen aan te laten brengen. Elastische voegwerk wordt gemaakt van siliconen. Ze worden voornamelijk gebruikt voor het voegwerk tussen de tegels in badkamers, maar tegenwoordig zien we dat ze ook voor andere doeleinden worden gebruikt, zoals in een muur. Bijvoorbeeld voor een waterdichte verbinding tussen de ramen en de stenen.

Doordat elastische voegen meebewegen zorgen ze voor en waterdichte verbinding, ook wanneer de stenen of andere gevelbekleding van de muur krimpen of uitzetten door de temperatuursverschillen. Dit bevordert ook de thermische isolatie van je huis in Bilzen. De prijs voor elastische voegwerken begint vanaf €9,- tot ongeveer €12,- per vierkante meter.

Voordelen elastische voegwerken

Door elastisch voegwerk aan te brengen zorg je ervoor dat de voegen waterdicht en luchtdicht zijn. Dit verlengt de levensduur van je gevel. Daarnaast heeft het goede isolerende eigenschappen, hierdoor bespaar je op de energiekosten. De belangrijkste voordelen van elastische voegwerken:

 • Elastische voegen zijn water- en luchtdicht.
 • De voegen bewegen mee wanneer het omliggende materiaal krimpt of uitzet.
 • Uitstekende isolatiewaarde.

Welke kleur voeg?

Je kent vast wel de standaard grijze voeg, maar wist je dat er vele soorten kleuren zijn? Creëer bijvoorbeeld een mooi effect door het voegwerk lichter of juist donkerder te maken dan de bakstenen in de muur. Een gelige voeg zorgt er weer voor dat uw stenen er heel anders uitzien, vaak lijken ze dan iets donkerder en sprekender dan een hele lichte voeg. Er zijn vele soorten kleuren en gradaties. Laat je daarom goed informeren door een voeger. Vaak kun je van te voren verschillende voorbeelden bekijken, zodat je een goede keuze kunt maken. Verschillende kleuren:

 • Grijs en zwart
 • Wit en geel
 • Oranje en rood
 • Camel en geelbruin

voegrenovatie Bilzen

Voegwerken bij gevelrenovatie

Bij een gevelrenovatie is het vaak nodig om ook een voegrenovatie uit te laten voeren. Zo is het mogelijk om een gedeelte van het voegwerk te renoveren, maar is het ook een optie om alle voegen te vernieuwen. Met een gevelrenovatie zorg je ervoor dat gevel weer bestand is tegen de weersinvloeden, voegwerken zijn hier een belangrijk onderdeel van.

Na de gevelrenovatie is het verstandig om de gevel te impregneren. Een specialist uit Bilzen brengt speciaal transparant impregneermiddel aan op de muur. Dit middel dringt tot diep in de muur en maakt het geheel waterdicht. Deze laag geeft meer bescherming, maar zorgt er ook voor dat vuil en mosgroei minder goed hecht aan de muur.

Bakstenen vervangen en scheuren herstellen

Soms is het niet voldoende om alleen de voegwerken te herstellen, maar moeten er ook een aantal bakstenen vervangen worden. Een afgebrokkelde baksteen of scheur (ook krimpscheuren) in de muur zijn nadelig voor de weersbestendigheid. De kosten voor het vervangen kost gemiddeld €12,50 per steen.

De voeger uit Bilzen verwijdert eerst de aangetaste baksteen uit de gevel en maakt de gehele ruimte schoon. Al het voegmortel wordt verwijderd. Daarna wordt de nieuwe gevelsteen met behulp van voegmortel bevestigd. Naast het herstellen onderzoekt de gevelspecialist ook wat de oorzaak is van de kapotte stenen. Je wilt natuurlijk niet dat een scheur direct weer ontstaat of dat een onderliggend groter probleem onontdekt blijft.

Voegwerken en gevelreiniging?

Tijdens het verwijderen van voegen komt er veel stof en puin vrij. Daarom wordt er vaak gekozen voor een gevelreiniging na de voegwerken. Voor het opvoegen is het namelijk belangrijk dat de gehele voeg vrij is van stof en overgebleven voegmortel. Dit beïnvloedt de hechting van de nieuwe voegen. Wanneer ze niet goed hechten brokkelen ze namelijk snel weer af.

Laat ook je voegen schoonmaken. Vervuiling zoals mos hecht zicht aan de voeg en dringt naar binnen. Hierdoor wordt het voegwerk steeds poreuzer. Door voegen schoonmaken verleng je de levensduur van de voeg. Daarnaast ziet de muur er een stuk netter uit na het schoonmaken.

Premie voor voegwerken?

De Vlaamse regering geeft in aantal gevallen een premie voor voegwerken. Voor gevelwerkzaamheden, zoals het vernieuwen van het voegwerk van een huis in Bilzen, kun je bijvoorbeeld een verbeteringspremie krijgen van maximaal €1.500,-. Op vlaanderen.be lees je meer over de voorwaarden en het aanvragen van deze premie.

Naast een verbeteringspremie heb je mogelijk ook nog recht op een renovatiepremie. Voegwerk valt in de eerste categorie. Het minimumbedrag dat je aan facturen van een voegbedrijf moet voorleggen is €2.500,-. De hoogte van de renovatiepremie is onder andere afhankelijk van je inkomen. Lees hier meer over op de website van de Vlaamse regering.

voegbedrijf Bilzen

Bespaartips voor kosten voeger

Je wilt natuurlijk niet te veel betalen voor je voegwerken. Wij hebben daarom nog een paar tips voor je om te besparen op de kosten van de voeger. Wist je dat het bijvoorbeeld mogelijk is om kwantumkorting te ontvangen wanneer je buren ook voegwerken laten uitvoeren. Voor het behandelen van een groter geveloppervlak geeft een voegbedrijf vaak een kwantumkorting. Alle bespaartips:

 • Kies een voeger uit de omgeving Bilzen om te besparen op de voorrijkosten.
 • Doe een aantal voorbereidende klusjes zelf en zorg ervoor dat de muur goed toegankelijk is.
 • Combineer voegwerken met de buren om kwantumkorting te krijgen.
 • Vergelijk gratis prijsoffertes van voegbedrijven uit je regio.

Specialist nodig?

Schakel een voeger of gevelspecialist in via het formulier.

Vergelijk gratis offertes

Vergelijk op je gemak diverse offertes van specialisten uit je eigen regio.

Bespaar tot 40%

Kies voor de specialist met de beste offerte en bespaar op de totaalprijs.


Bij jou in de regio:

Hasselt | Genk | Beringen | Sint-Truiden | Maasmechelen | Lommel | Heusden-Zolder | Bilzen | Tongeren

Voeger gezocht? Vrijblijvende offertes!

Zijn de voegen van uw woning in Bilzen aan het afbrokkelen? Of wordt de gevel ontsierd door een lelijke scheur? Laat het voegwerk dan zo snel mogelijk herstellen door een goede voeger. De voeg is namelijk erg belangrijk voor de weersbestendigheid van de buitengevel. Bespaar op de prijzen door meerdere offertes van specialisten uit de omgeving te vergelijken. Vraag gratis en vrijblijvende prijsoffertes met scherpe prijzen aan via het offerteformulier. Je ontvangt een aantal aanbiedingen en kiest zo eenvoudig het beste voegbedrijf uit voor je voegwerken. Bespaar tot wel 40% op de kosten!

Vraag nu gratis en vrijblijvend offertes aan!