dakwerken

Verschillende soorten dakwerken

Er bestaan verschillende soorten dakwerken. Voor platte daken en hellende daken zijn verschillende soorten dakwerken die gebruikt worden. Wij omschrijven voor u een aantal van de opties die mogelijk zijn als het om dakwerken gaat. Benieuwd? Lees dan verder!

Plat dak

Er zijn een aantal populaire soorten dakbedekking als we het hebben over platte daken. Een van de meest gebruikte soorten dakbedekking op een plat dak is EPDM dakbedekking. EPDM dakbedekking is een synthetisch rubber, en wordt op maat gemaakt zodat het gemakkelijk bevestigd kan worden. Het heeft een hoge elasticiteit en zal lang goed blijven ondanks vele verschillende weersfactoren. EPDM dakbedekking heeft nauwelijks onderhoudt nodig en gaat zeer lang mee. Erg duurzaam dus!

Hellend dak

Op hellende daken worden andere soorten dakbedekking gebruikt dan op platte daken. De meest bekende soort zijn dakpannen of riet, maar tegenwoordig zijn er steeds meer mensen die kiezen voor een metalen dak van bijvoorbeeld zink of koper.

Dakpannen

De meeste woningen in Nederland hebben een dak dat bestaat uit dakpannen. Dakpannen zijn vaak gemaakt uit klei, beton of leisteen, en gaan zeer lang mee. Als de dakpannen vakkundig en op de juiste manier zijn geplaatst, is de kans op lekkages erg klein! Dakpannen hebben weinig onderhoudt nodig, en hebben een erg goede prijs kwaliteitsverhouding.

Riet

Rieten daken ziet u vaak terug op de wat oudere huizen en boerderijen. Rieten daken zijn goed waterdicht, en geven uw huis een natuurlijke en rustieke uitstraling. Het nadeel van een rieten dak is dat het riet kan verkleuren en verouderen, en dus ongeveer om de 5 jaar vervangen zal moeten worden. Ook is het erg brandgevoelig. Voor deze problemen is tegenwoordig een oplossing gekomen. Kunststof riet. Dit geeft dezelfde natuurlijke en rustieke uitstraling als normaal riet, maar gaat vele malen langer mee en is minder brandgevoelig.

Zink en koper

Niet veel mensen weten dat dit een optie is, maar daken van metaal als bijvoorbeeld zink of koper worden steeds populairder. Zink of koper op uw dak geeft een erg industriële, maar moderne look aan uw huis. Het voordeel van zink of koper daken, is dat er eigenlijk geen onderhoud nodig is om het lang mee te laten gaan. Metalen daken zijn erg duurzaam, maar kosten in verhouding met andere soorten dakbedekking toch al snel iets meer. Toch is deze soort dakbedekking zeker een aanrader als u iets anders dan standaard wilt!


Besparen op de kosten voor dakwerken?

Vul het offerteformulier in voor gratis scherp geprijsde offertes van specialisten uit uw regio!


Dakdekkerbedrijf inschakelen

Wilt u prijsopgaves ontvangen voor de werkzaamheden die u voor ogen heeft? Neem gerust contact op met de specialisten. Al het personeel in dienst beschikt over een erkend diploma en ruime ervaring.