gevelreiniging en voegwerken

Gevelreiniging en voegwerken

Als u een vervuilde gevel heeft, is het verstandig om uw gevel te reinigen. Er zijn meerdere manieren om uw gevel te reinigen. Welke manier goed is voor uw gevel, ligt aan de hoeveelheid en de mate van de vervuiling. Om de gevelreiniging optimaal effect te geven, is het overwegen van het vervangen van uw voegwerk ook erg interessant! Nieuw voegwerk, zal uw gevel er nog schoner en nieuwer laten uitzien.

Stoomreiniging

Stoomreiniging is bedoeld om milde aanslagen als bijvoorbeeld mos of klimop van uw gevel te verwijderen. Bij stoomreiniging wordt uw muur gereinigd door middel van water van ongeveer 145 graden Celsius in hoge druk tegen uw gevel aan te spuiten. Door de hitte en de hoge druk zal het vuil van uw muur verdwijnen. Na het verwijderen van het vuil onder hoge druk, wordt de muur nog even goed afgespoeld met een tuinslang om te kijken of al het vuil is verwijderd en het resterende vuil weg te spoelen.

Chemische reiniging

Voor het verwijderen van matige vervuiling, wordt de gevel gereinigd door middel van een chemisch reinigingsmiddel. Bij matige vervuiling kunt u denken aan vervuiling als resten verf of roetaanslag. Er wordt een chemisch reinigingsmiddel op uw gevel aangebracht, dat vervolgens ongeveer een half uur moet intrekken om goed te werken. Als het goed is, is het te verwijderen vuil dan opgelost in het reinigingsmiddel en kan het gemakkelijk weggespoeld worden met water. Het water wordt opgevangen en in de toekomst gerecycled. Door het water op te vangen wordt er voorkomen dat het chemische product het milieu vervuild.

Zandstralen

Met zandstralen kunt u het meest hardnekkige vuil van uw gevels verwijderen. Onder hardnekkige vervuiling vallen vervuilingen als graffiti of zware roet aanslagen. Bij het zandstralen wordt er gebruik gemaakt een straalmiddel en water. Het straalmiddel is vaak zand, vandaar de naam zandstralen. Van het straalmiddel en water wordt een mengsel gemaakt, en dit wordt vervolgens onder lage druk tegen uw gevel aangespoten. Op deze manier wordt uw gevel diep gereinigd en zal het vuil verdwijnen. Zandstralen is de meest heftige vorm van gevelreiniging en het wordt dus sterk af te raden dit zelf te doen om beschadigingen te voorkomen.

Voegwerken

Het kan zijn dat na verloop van tijd het voegwerk van uw gevels gaat afbrokkelen. Om uw gevel weer een mooi uiterlijk te geven, en extra beschadiging te voorkomen, kunt u het voegwerk het best laten vervangen. Bij het vervangen van de voegwerken, wordt het oude voegwerk verwijderd en wordt er nieuw voegwerk aangebracht. Het verwijderen gebeurt door de oude voegen uit te slijpen of te hakken. Dit wordt vervolgens opnieuw gevoegd met voegmiddel, en uw gevel zal zo goed als nieuw lijken!

Impregneren

Is uw gevel compleet gereinigd en gerenoveerd? Om het resultaat zo lang mogelijk te behouden, kan uw gevel geïmpregneerd worden. Bij gevelimpregnatie wordt uw gevel waterafstotend gemaakt zodat de gevel extra wordt beschermd tegen vuil van buitenaf. Vaak wordt er bij gevelimpregnatie gebruik gemaakt van de vloeimethode. Hierbij wordt het impregnatiemiddel op de buitenkant van de gevel gespoten.


Benieuwd naar de kosten en mogelijkheden?

Vul het offerteformulier in voor gratis en vrijblijvende offertes.


Specialist inschakelen

Zoekt u een specialist voor het impregneren van uw gevel, voegwerken of gevelreiniging? Een specialist in gevelwerken uit ons netwerk staat voor u klaar. Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan. Wij zijn operatief in heel Vlaanderen en hebben ruime ervaring in het vakgebied.