daklekkage

Daklekkage

Een lekkage aan uw dak, hoe ontstaat dit eigenlijk en wat kunt u er aan doen? Wij vertellen u hier iets over en geven u een aantal tips waarmee u daklekkage kunt voorkomen!

Plat dak

Een daklekkage kan ontstaan zijn door verschillende oorzaken. Op een plat dak is een lekkage vaak het gevolg van geschuurde dakbedekking. Vaak begint de scheur in één van de naden waarmee de dakbedekking aan elkaar is verbonden. Om dit te voorkomen, kunt u er voor kiezen om naadloze dakbedekking te nemen. Dit is dakbedekking dat uit één stuk bestaat. Dit zal lekkage kunnen voorkomen.

Dakgoot

Een andere vorm van daklekkage, komt door dakgoten. Als uw dakgoten verstopt zijn, is de kans groot dat de goot op een gegeven moment overstroomt. Op platte daken, kan er nu een grote stilstaande plas met water ontstaan. Het gevolg hiervan is dat er doordat het water lang op één plaats stil blijft liggen lekkage kan ontstaan. Deze vorm van lekkage kunt u voorkomen door simpelweg uw dakgoten te reinigen.

Schoorsteen

Een veelvoorkomende soort lekkage is lekkage bij de schoorsteen. Vaak komt dit doordat stenen in uw schoorsteen soms kunnen barsten, en op deze manier regenwater niet meer tegenhouden. Ook kan het zijn dat het voegwerk van de schoorsteen niet meer helemaal goed is. In dit geval moet dit vernieuwd worden.

Daklood

Als daklood al even meegaat, kan er corrosie op het lood ontstaan. Als u dit ontdekt, is het verstandig om zo snel mogelijk het daklood te vervangen of te repareren. Doet u dit niet, dan kunnen er gaten ontstaan en dit leidt vaak tot lekkage.

Hoe voorkomt u daklekkage?

Daklekkage kunt u niet altijd voorkomen, maar het is verstandig om minimaal eens in het jaar een dakonderhoud te laten plegen. Zo kunnen eventuele factoren die in de toekomst problemen kunnen veroorzaken gelijk worden aangepakt, en zullen er minder snel lekkages ontstaan.


Lekkage laten verhelpen?

Vul het offerteformulier in voor gratis en vrijblijvende offertes.


Een dakspecialist inschakelen

Het verhelpen van een lekkage van het dak kan lastig zijn. Een dakdekker heeft ruime ervaring in het verhelpen van daklekkage en staat 24 uur per dag voor u klaar. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden, vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan om uw daklekkage snel te verhelpen.